dilluns, 25 d’octubre del 2010

Videoconferència



 És una eina de comunicació entre dues persones o mes que estan en diferents llocs, l’equipament necessari per dur a terme la comunicació: ordinador amb la càmera i micròfon instal·lats i connectat a Internet, vídeo projector i pissarra electrònica.


Per més informació  feu clic  aquí

Treballar en equip és un dels deures de l’educador, i aquesta eina pot facilitar el treball en equip amb diferents professionals que formen part per dur a terme una intervenció, serà útil per fer reunions.   

Si es possible i els usuaris volen fer alguna intervenció a traves de videoconferència, no tinc cap problema.



EDUCAT 1X1


Educat 1x1: És un  projecte que  te com a finalitat la incorporació de les noves tecnologies a l’aula, en el qual cada alumne tindrà  un portàtil amb wifi amb la possibilitat de connectar-se a Internet  i una pissarra digital interactiva a cada classe. I abandonar els llibres i les motxilles. Per que tindràn llibres digitals.

Es una mica difícil per l’educador portar a terme aquest projecte, perquè te bastants usuaris i no pot oferir ordinador a tothom, perquè la intervenció es temporal, ja que canvia segons  la necessitat de l’usuari, i moltes de les intervencions no fa falta l’ús de l’ordinador.
La pissarra digital interactiva, si que es útil per fer les explicacions i per facilitar l’adquisició de certs conceptes. 






JCLIC


Jclic: És una eina que permet al docent  crear diferents activitats educatives multimèdia, que facilita l’aprenentatge de l’alumne.

Aplicació software llibre, i esta programada en el llenguatge de Java.
Tipus d’activitats que pot generar Jclic:
Associació Complexa, Associació simple, jocs de memòria, activitat d’exploració, Activitat d’identificació, Puzle doble, Puzle d’intercanvi, text 
( completar, omplir, ordenar ...), sopa de lletres.




La seva aplicació en el mon dels educadors es múltiple, la qual es pot aplicar amb els usuaris que tenen problemes per recordar, com per exemple les persones de la tercera edat, podem oferir-los certes activitats que els ajuden  a recordar certes conductes. I també amb els nouvinguts per facilitar-los l’adquisició de d’idioma. I els alumnes amb baix rendiment escolar.
L’objectiu de l’educador serà; reforçar conceptes, motivar, crear jocs amb la finalitat educativa per als menors, organitzar la informació, fer us de les noves tecnologies...



EXE-LEARING


Exe-learing: És una eina que facilita a la persona que no sap res del llenguatge de programació, crear els seus continguts educatius  sense demanar ajuda dels programadors.

Aquesta eina pot ser molt útil per als educadors socials, per a treballar amb els nouvinguts, i també amb els alumnes que tenen absentisme escolar.


Gràcies  a questa eina podem crear les WebQuest i Les Caceres del Tresor; que les he explicat abans



A partir d'aquest link es pot descarregar l'exe-learning: 


CACERES DEL TRESOR

Caceres del tresor: És un recurs per fomentar diferents continguts i aspectes del destinatari, d’acord amb el seu nivell i també amb les seves necessitats, ja que aquest recurs és similar al webquest, però el tresor no te una estructura definida.

Els elements d’aquesta pagina:

  • Introducció: el qual s’explica la finalitat, que es vol aconseguir d’aquest treball
  • Preguntes: el docent  planteja el problema o l’aspecte que vol treballar, després formula unes quantes preguntes sobre el tema
  • Recursos:  posar a l’abast dels alumnes els recursos pàgines webs, vídeos” on poden buscar informació  per a respondre a aquestes preguntes.
  • Gran pregunta: consisteix en una pregunta que la seva resposta no es troba directament sinó, s’ha de contestar segons el que han aprés en les preguntes anteriors.
  • Avaluació: el docent  determina els ítems que seran avaluats en aquest treball i com s’avaluaran.
Aquesta eina tindrà la mateixa aplicació que  Webquest, feu clic sobre Webquest per veure l'aplicacio 


WEBQUEST

Webquest: És una eina,amb la qual l’alumne construeix el seu aprenentatge, a través de investigació basada en l’ús de Internet que esta guiada pel docent. Els seus destinataris són alumnes de primària, secundària i el batxillerat amb la finalitat de millorar les habilitats i fomentar l’autonomia i l’autoestima.

Els seus elements són:

  • Introducció: en que consisteix 
  • Tasca: que ha de fer
  • Procés: els passos a seguir per porta a terme les activitat.
  • Avaluacióels ítems que s’avaluaran i com s'avaluaran
  • Conclusió: els usuaris hauran de fer un resum de que han après




L’educador social ha d'aprofitar aquesta eina, per millorar la seva tasca; amb  els seus destinataris, que són diversos  ja que aquesta pot ser per a tots els col·lectius amb els qual treballa l’educador.

  • Dones maltractades i drogodependents: la finalitat d’aquesta pàgina ajudar a la dona a superar la seva situació, de millor manera sense que es perdin els seus drets. Ja que l’educador l’ orientarà sobre les coses que ha de fer i els passos  que cal seguir per assolir l’objectiu, l’avaluació d’aquest problema es basa en els ítems que posa el professional, com per exemple la participació de la dona, la seva motivació 
  •  Nouvinguts: per a facilitar-los la integració en la nova societat, l’educador posarà als seus serveis la millor metodologia i els serveis que els puguin ajudar, i també per fomentar l’adquisició de la llengua.
  •  Persones amb l’autoestima baixa  o que no són autònoms: En aquests apartats es pot oferir a la persona els mètodes més eficaços per desenvolupar les capacitats dèbils.
  • Alumnes amb fracassos escolar: pot ser una eina tan pels pares com pels alumnes, per a que sàpiguen les tècniques adequades  per superar aquesta.
  •  Educació dels fills: com sabem últimament hi ha molts pares que no saben com actuar amb els seus fills, llavors aquesta pàgina tindrà com a finalitat donar consells als pares sobre com enfrontar les dificultats.  
  •       Consells per escollir la parella per viure una vida familiar feliç: l’índex del divorci, de la separació i de canvi del noví  s’ha incrementat molt, degut a molts factors, i un dels factors pot ser la incapacitat de saber les característiques bones de la persona amb la qual compartir la vida. Llavors vull que la persona es conegui a si mateixa i després descobreixi les característiques que vol que tingui la seva parella per obtenir una vida estable.  
  •   Els educadors poden aprofitar la finalitat d'aquesta eina per fomentar les habilitats    socials, a les persones amb riscs socials, per a facilitar-los la integració social.



     Ja que es pot aconseguir  tot això a partit dels recursos que fa, per aquests destinataris,      perquè es molt important la preparació.


PISSARRA DIGITAL INTERACTIVA (PDI)

PDI esta formada per un ordinador i un vídeo projector, en el qual mostra el contingut sobre una superfície,  es pot interactuar de diferents maneres, amb el ratolí, teclat o directament sobre la superfície amb bolígraf específic de la pissarra o amb els dits.



Aquesta eina és útil per diversos col·lectius amb els quals intervén l’educador, la qual facilita l’aprenentatge d’aquelles persones que tenen dificultat per seguir el mètode tradicional.
Jo com a futura educadora social, la faré servir amb persones discapacitats  i persones grans que tenen dificultats per adaptar-se.
També amb els nouvinguts, ja que aquests tenen molts problemes, a nivell social i individual, així com dificultats lingüístiques que els impedeix la integració, llavors aquesta pissarra pot ser una eina per la comunicació amb aquest col·lectiu, i fomentar l’aprenentatge de la nova llengua.




Wiki "Ràpid Ràpid "

WIKI: És una aplicació  web, la qual té documents que poden ser modificats per varies persones que tenen permís d’accedir-hi , una vegada la pàgina esta creada els interessats poden entrar i modificar segons les seves necessitats, com per exemple afegir , esborrar o modificar. La seva avantatge és que guarda les modificacions de cada persona, això ens dona la possibilitat de veure que ha fet cada un. Ja que dues persones no poden intervenir o modificar a la vegada, ha de ser d’un a un; és a dir, quan la primera persona acabi de fer les modificacions té que guardar-les per a que la segona persona entri.

  • Per obtenir més informació, feu clic aquí

      La seva aplicació per la part del educador és múltiple, en el qual es pot fer ús d’aquest per varies coses,  una d’elles li permetrà el treball en equip més fàcil,

      Fomentar la relació amb els seus usuaris, en el qual  pot crear un debat amb ells, i també amb els pares dels alumnes. Ja que és una bona eina per a que hagi una comunicació entre pares i fills, per recopilar la informació sobre els problemes relacionats. Si és possible i els veïns estan disposats es pot crear una pàgina de debat entre els veïns en un determinat barri amb la finalitat de detectar les necessitats i característiques de l’entorn, dels grups i dels individus; d’aquesta manera tots els destinataris tindran la possibilitat de participar.
      Gràcies a aquesta web l’educador tindrà la oportunitat de millorar les habilitats de treballar en equip, habilitats socials , organitzar-se millor ...


      Crear un wiki